Achtergrond Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu betekent vertaald uit het Japans “de Kunst van de Schepper door de Mens met Mededogen”. De leringen omvatten alle aspecten van zijn Geest, Psyche en Lichaam.

Enkele definitie’s :

Een Kunst met zachte aanraking op het gebied van Filosofie (bewustzijn van mijzelf), Psychologie  (begrip van mijzelf) en Fysiologie (techniek voor mijzelf);

Met eigen handen het zelfherstellende vermogen van jezelf activeren en onderhouden;

De kunst van  eigen hand-werk, ‘ambachtelijk’  jezelf helpen op fysiek, emotioneel en mentaal nivo.

Jin Shin Jyutsu is een helende Kunst die kan worden toegepast op jezelf of op anderen. Het is gebaseerd op ons natuurlijke aangeboren vermogen om onze energie (die ons in leven houdt) in balans te houden en optimale gezondheid te verwerven.

De principes van Jin Shin Jyutsu waren goed bekend in oude tijden. In de vroege 20e eeuw begon Jiro Murai, een Japanner uit een lange lijn van medici, deze oude mysteries te ontcijferen. Zijn onderzoek leidde hem naar de enige overgebleven documentaire van die Oude Kunst, vastgelegd in een boek met de naam “The Yellow Emperor’s Classic Internal Medicine”. Na vele Jaren van studie en onderzoek ging Jiro Murai deze Kunst ‘Jin Shin Jyutsu’ noemen.

Zijn drie belangrijkste studenten waren Mary Burmeister (een vrouw van Japans-Amerikaanse afkomst), haar vader Uhachi Limo en Haruki Kato.

Jiro Murai en Mary Burmeister

Voor Mary Burmeister haar vertrek naar de VS vanuit Japan in 1953, werd haar door Meester Jiro Murai gevraagd om de Kunst van Jin Shin Jyutsu als zijn geschenk mee te nemen naar Amerika.

Mary wijdde haar leven vanaf dat moment tot aan haar overlijden in januari 2008 aan het onderwijzen, bestuderen, toepassen en ontwikkelen van Jin Shin Jyutsu.

Via Mary Burmeister is de studie, praktijk en het onderricht van Jin Shin Jyutsu nu overde gehele wereld bekend. Het hoofdkantoor is gevestigd in Scottsdale, Arizona, VS.

Haruki Kato Sensei en Jiro Murai

Haruki Kato Sensei onderwijst Jin Shin Jyutsu nog steeds in Japan.