Shiatsu behandeling

zowel voor behandeling, als voor ontspanning

Is shiatsu wat voor jou?

Shiatsu heeft een positieve invloed op lichaam en geest. Het werkt in op het bewegingsapparaat, de spijsvertering, de ademhaling, het hart en bloedvatenstelsel, het lymfatisch systeem, het zenuwstelsel, het endocriene systeem en de geest. Ook bevordert de therapie het lichaamsbewustzijn, de lichaamshouding en levensstijl. Wij leren hierdoor makkelijker herkennen wat ons lichaam ons wil vertellen en wat het nodig heeft.

De therapie werkt zowel ter voorkoming van, als verlichtend bij klachten en stimuleert het zelfherstellende vermogen om aan het werk.

Welke klachten?

De behandeling kan ingezet worden bij zowel vage als concrete klachten, en bij kort- en langdurende klachten.. Het is voor alles wat er aan verschijningsvorm (symptomen) kan ontstaan en werkt in op lichaam en geest. Liever spreek ik dan ook niet over klachten en problemen, maar over signalen en verschijningsvormen.

Enkele concrete voorbeelden:

Vermoeidheid, hoofdpijn, stijfheid en spanning in je spieren, gewrichtsklachten (ook reuma of artrose), rusteloosheid, pijn en mobiliteitsklachten aan je bewegingsapparaat, slapeloosheid, huidproblemen, spijsverteringsklachten, concentratieproblemen, angsten, prikkelbaarheid en stemmingsschommelingen, ervaren van onzekerheid en twijfel, geen beslissingen kunnen nemen, uitstelgedrag enzovoort.

Ook biedt de behandeling mogelijkheden voor verschillende prikkelgeleidingsstijlen, zoals bijvoorbeeld hypersensitiviteit, add, adhd en vormen van autistische verschijnselen.

De behandeling:

Zorg dat u voor een behandeling niet te veel eet, en minstens 3 uur voor de behandeling geen koffie nuttigt. Trek kleding aan, waar u zich makkelijk in kan bewegen, en wat los om uw lichaam zit. Het is aan te bevelen om met warm weer armen en benen te bedekken.

Na een behandeling kunt u beter de tijd nemen voor rust en extra water drinken! Om het effect van de behandeling te versterken kan het zijn, dat ik oefeningen meegeef.

Het verzoek om geen geurtjes als deo of parfum op te doen.

Zorg circuit

Voor de eerste afspraak maak ik ruimte voor een intake en behandeling samen. Tijdens de intake nemen wij samen door, waar u aandacht aan wilt geven.
Ik vraag naar uw medische geschiedenis en stel vragen over uw dagelijks leven.
Hier neem ik 1½ uur (90 minuten) de tijd voor. Tarief voor de intake is 70 euro. Alle prijzen zijn BTW vrij.

Tarieven:

Intake – 1½ uur: € 70,–
Vervolgbehandeling – 1 uur: € 65,–

Shiatsu stoelmassage van een half uur is een bijdrage van 33 euro inclusief btw.

Voorrijkosten:

Shiatsu aan huis binnen 4 km, geen km kosten (postcode Onderdijk en Wervershoof 1693, Hauwert 1691 en 1692, Zwaagdijk Oost 1681-1684, Andijk 1619). Bij twijfel over uw postcode, neem gerust contact op.

Buiten 4 km rijkosten wordt een bijdrage gevraagd van 30 cent per km inclusief btw.

Vergoeding verschilt verzekering:

Shiatsubehandelingen kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Aantal behandelingen:

Het is aan te bevelen om minimaal 3 behandelingen te nemen, aangezien het lichaam de tijd nodig heeft om te reageren. Samen evalueren wij het effect van de behandelingen.

Een eenmalige behandeling voor ontspanning, behoort ook tot de mogelijkheden.

Aanvullende zorg:

Shiatsu valt onder de complementaire zorg. Het is een aanvulling op, en werkt samen met de reguliere medische zorg. Blijf bij klachten ook contact houden met de huisarts en eventuele andere behandelaren.

Contact gegevens

Voor meer informatie over een behandeling en/of een afspraak:

Francisca Smit,

Bel of sms: 06 22269786 (geen whatsapp)

Of mail     : shiatsu [at] tao-toko.nl (de [at] vervangt u door een @penstaartje)